Retraite Innerlijke Alchemie

        Een spirituele methode tot zelfrealisatie en onsterfelijkheid 

Het menselijk lichaam is voor de Alchemist een afspiegeling van het grote geheel. Krachten als hemel, aarde en natuur vinden we ook in ons zelf.

Onnatuurlijk
Anders dan dieren heeft de moderne mens het vermogen om onnatuurlijk te zijn. Dat wil zeggen: te leven vanuit zijn hoofd in plaats vanuit zijn lichaam.

Dieper zijn
In de Alchemie training ligt het accent op het weer in contact komen met wie je werkelijk bent. Door zachte oefeningen en meditaties zink je als het ware in jouw natuurlijke staat, in een dieper zijn. In jouw lichaam. Je herinnert je weer wie je bent.

Sterke kern
In deze Alchemie-I retraite leer je een sterke kern op te bouwen in je buik. Het is jouw oorsprongsplek, jouw levenskern waar veel levenskracht en potentieel aanwezig is.

Thuiskomen
Koen beleefde op zijn 41ste een intense ervaring. Hij zonk diep in zijn buik en ervoer volmaakte eenheid. Het voelde als thuiskomen. Het beroerde hem diep. Er was een belichaamde verbondenheid met alles. Tegelijk was er pure eenvoud in zijn.

Cultivatie
De daaropvolgende 25 jaar besteedt Koen aan zijn eigen cultivatie en begeleidt hij anderen om in hun kern te komen.

Fundament
Koen heeft een stevig fundament in het Taoïsme opgebouwd (Healing Tao). Op het alchemistisch pad is Dirk Oellibrandt zijn initiator. Het is in diens traditie dat Koen de alchemie doorgeeft.

Bad
De drie dagen bestaan uit zittende en liggende meditaties, verstilde bewegingen (waaronder enkele bekende symbolen uit het Levenskrachtritueel en enkele nieuwe), deelrondes, rustfases en kennisoverdracht. Zo creëren we als groep een alchemistisch bad.

Audio-opname
Je kunt je helemaal onderdompelen, je overgeven aan het krachtige energetische veld. De rest gebeurt vanzelf. Op de laatste dag doen we een eindmeditatie waarvan je een audio-opname meekrijgt. Zo kun je thuis zelf het proces voorzetten.

Retraite
Hoewel zonder overnachting of maaltijden, is het raadzaam deze dagen geen andere activiteiten te plannen. Het proces kan zo ’s avonds en ’s nachts doorwerken. 

Ik heb voor het eerst ervaren hoe leegte in mij voelt. Leegte als volstrekt neutrale aanwezigheid. Zonder behoeften, zonder emotie. Gewoon zijn. In pure eenvoud.” Marian.

De rustige, verstilde bewegingen brengen mij in bewust contact met mijn lichaam. Ondanks de grijze, regenachtige dag zonk ik in een bad van licht. Innerlijke spanningen losten op.” Marieke, docent Engels.

Praktische info 

Innerlijk Alchemie 1  

Zomer 2024

Amsterdam

Wanneer: 6 t/m 8 september 
Tijd: 10.00 – 17.45 uur
Locatie: Okido Yoga Studio, Van Ostadestraat 387 Amsterdam
Prijs: € 350,– (inclusief 21 % btw) Vroegboekkorting € 330,– indien betaald voor 15 juli
Herhalers: € 330,

Boom (Antwerpen)

Wanneer: 27 t/m 29 september 
Tijd
: 10.00 – 17.45 uur
Locatie
: Praktijk voor Holistische therapie Boom
Prijs: € 350,– (inclusief 21 % btw)
Vroegboekkorting € 330,– indien betaald voor 1 juli

Op zoek naar Innerlijke Alchemie of Tao lessen in Amsterdam? Move2Tao is gevestigd in Amsterdam in de provincie Noord Holland. Vanuit heel Nederland en België ontvangen we cursisten voor workshops. Bijvoorbeeld uit Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Antwerpen en Utrecht. Cursussen voor ontspanning, meditatie, gezondheid, lichaamsbewustzijn, energie en stressvermindering. Aanrader bij stress, migraine, depressie en burn-out.

Move2Tao Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.