Over Koen Tangelder

 

Koen: “Mijn leven is rijker geworden naarmate ik meer mijn lichaam ging bewonen. Dank daarvoor aan al mijn leraren en grote dank aan het miraculeuze lichaam en het Leven zelf. Ik ben er iedere dag weer door gefascineerd en voel diepe motivatie dit aan jou door te geven.”

Een ernstig ongeluk op peuterleeftijd trekt Koen abrupt uit de veilige bedding van het gezin en uit zijn veilige lichaam. Hij overleeft ternauwernood, zoekt in zijn latere leven voldoening in intellectuele uitdagingen. 

Koen is dus ervaringsdeskundige als het gaat om zware trauma’s en het weggaan uit het lichaam. Dit geeft hem iets extra’s waardoor hij jou in zijn lessen en behandelingen kan aanvoelen.   

Na voltooiing van diverse opleidingen, waaronder een studie antropologie, werpt Koen (1957) zich full-time op de weg terug in zijn lichaam. Al 25 jaar begeleidt hij ook anderen hierin.

Hij beoefent sinds 1997 taoïstische meditatie en beweging. Als Tao teacher geeft hij ruim 15 jaar les, zowel aan groepen als op individuele basis en in organisaties. Hij geeft les in Innerlijke Alchemie, yoga, chi kung en het Levenskrachtritueel.  

Kenmerkend is zijn heldere en rustige manier van lesgeven. Hij weet zijn kennis van de Oosterse geneeswijzen te verweven in zijn lessen en je op ongedwongen wijze en met enthousiasme mee te nemen.

Koen is ook acupuncturist, shiatsutherapeut en bodyworker met 25 jaar ervaring. (Voor behandelingen zie https://www.koentangelder.nl/ ).

Koen FB 2

De taoïstische master Mantak Chia is aanvankelijk een belangrijke leraar voor Koen. Daarnaast krijgt hij les van een groot aantal toonaangevende buitenlandse en Nederlandse leraren. 

Dirk Oellibrandt uit België is al 25 jaar zijn belangrijkste leraar en inspirator op gebied van embodiment en alchemie. Bij hem specialiseert Koen zich onder andere in bodywork, Meridiaan chi kung, 5-Elementen yoga en het Levenskrachtritueel.

Koen: “Ik geef les met toewijding en geduld. En met humor. Als jij hiervoor openstaat wordt het zeker een heel boeiende en fijne ervaring. Ik verheug me erop je te ontmoeten!” 

Op zoek naar een Tao leraar of Tao training in Amsterdam? Move2Tao is gevestigd in Amsterdam in de provincie Noord Holland. Vanuit heel Nederland en België ontvangen we cursisten voor workshops. Bijvoorbeeld uit Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Antwerpen en Utrecht. Cursussen voor ontspanning, meditatie, gezondheid, energie en stressvermindering. Aanrader bij stress, migraine, depressie en burn-out. Zeer bekend met Mantak Chia, Michael Winn, Masahiro Ouchi en Dirk Oellibrandt.

Move2Tao Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.